top of page
  • Writer's pictureJanis Hoogvliet-Di Dato

Wie ben jij?

Wie ben jij? Hetzelfde bloed als mij, dezelfde vader en moeder, dezelfde foto’s van vroeger… Maar je bent niet als ik. We deelde altijd alles maar zijn nu zo anders.

Wie ben jij? Vraag ik me af. Dat maakt ons anders want jij was degene die alles vergat en nu vraag ik waar jij was toen ik mezelf niet meer belangrijk vond, toen ik jou even vergat in de pijn van mijn wond.

Ik heb het jou moeilijk gemaakt, jou om hulp gevraagd… Jij was daar niet toe in staat. Wij zijn zo hetzelfde maar leven in een andere straat.

Wie ben jij? Ik weet nog dat ik wist wie jij was. Oh ik kon je maar al te goed… Nu vraag ik me af Waarom hebben wij hetzelfde bloed? Is het echt wat ik me herinner? Tussen mijn tranen en pijn waren wij allebei nog zo klein. Jij was mijn grote voorbeeld Maar wat moest ik voor jou zijn?

Wie ben jij vandaag? Wie heb jij van jezelf gemaakt? Waar sta jij vandaag? Heb jij je wel eens afgevraagd Waar ik ga en sta Wat ik denk en wat ik vind Wat ik meemaak en wat ik zing. Denk jij al aan een kind? Jij hebt inmiddels al een ring.

Wie ben jij? We gaven elkaar zelfs eens een kus. Maar jij bent niet als mij Want ik mis nog steeds mijn zus.


© Janis Di Dato

Recent Posts

See All
bottom of page