top of page
  • Writer's pictureJanis Hoogvliet-Di Dato

Ik ben Janis

Het gaat nu even minder goed met mijn gezondheid, dat wil niet zeggen dat ik niets kan. Ik sluit mezelf af, mijn gevoelens wisselen de hele dag lang. Alle woorden die ik elke keer moet aanhoren komen letterlijk uit mijn maag. Het is mij teveel, doe een stapje terug graag. Ik schrijf het van me af zodat ik me vrij voel om andere gevoelens los te laten. Over mijn uiterlijk hoor je mij niet klagen. Jij hebt er misschien problemen mee, werk daar zelf alsjeblieft aan. Leg jouw problemen niet bij mij neer want ik heb er een dagtaak aan. Begrijp me niet verkeerd, ik ben graag een luisterend oor. Daar ben ik voor. Maar hou je mening voor je, dat is iets waar ik mij aan stoor. Elk persoon is anders en vat dingen anders op. Je zult het vast goed bedoelen hoor maar je hoeft het mij niet te vertellen, ik heb het zelf ook wel door. Het gaat nu misschien minder goed met mijn gezondheid maar zo ernstig is het nu ook weer niet. Wat het ernstig maakt ben jij die mij dingen verteld die ik zelf ook wel zie. Ik ben misselijk, mijn haar valt uit, ik heb hoofdpijn en ben snel moe. Het is me teveel in alles wat ik doe. Hoor je mij nog wel? Doet mijn eigen mening er ook toe? Het gaat hier tenslotte om mij. Met mijn lichaam, mijn geest, mijn hart en ziel ben ik blij. Het maakt mij wie ik ben, ik ben vrij. Ik ben Janis.  

© Janis Di Dato

Recent Posts

See All
bottom of page